Ворожа ІПСО провалилася: Міноборони спростовує злам ІТ-системи ЗСУ

Ворожа ІПСО провалилася: Міноборони спростовує злам ІТ-системи ЗСУ

Укрінформ
ІТ-система ситуаційної обізнаності Збройних сил України працює стабільно, несанкціонованих проникнень не зафіксовано.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Фейсбуці.

“Сьогодні російськими пропагандистськими ресурсами розпочата нова інформаційно-психологічна операція ворога (ІПСО), а саме - шириться інформація про нібито злам системи ситуаційної обізнаності, що використовується Збройними силами України”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Це стиль росії – звинувачувати Україну у власних злочинах

Як підкреслили у Міноборони, не випадково росія саме зараз розпочала ІПСО, адже нещодавно оновлена версія цієї системи була успішно представлена на щорічній конференції експертів та розробників NATO Tide Sprint. Тому ворог невдовзі після цього з метою дискредитації почав атакувати систему і поширювати мережею пропагандистських ресурсів інформацію про нібито злам та доступ до її даних.

“Щоб припинити підхоплення дезінформації ворога вітчизняними інформаційними ресурсами, Міністерство оборони України повідомляє, що система працює стабільно, дані в ній надійно захищені і несанкціонованих проникнень не зафіксовано. У Міноборони над захистом системи працюють найкращі ІТ-розробники та фахівці з кібербезпеки, які моніторять ворожу активність в режимі реального часу”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Світ не вірить у російський фейк про «брудну бомбу», це абсолютно провальна ІПСО – розвідка

У Міністерстві оборони підкреслили, що усвідомлюють, що інформаційні системи та інструменти, які застосовують українські захисники, є стратегічною ціллю для росії, як і критична або енергетична інфраструктура країни. В оборонному відомстві констатують, що ця ІПСО ворога є провальною.

Як повідомлялося, у жовтні на закритому заході НАТО представили українську програму ситуаційної обізнаності Delta, яка забезпечує військових різноманітними даними про ворога та координацію сил на полі бою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-