На правобережжі Херсонщини ще залишаються значні російські сили - розвідка

На правобережжі Херсонщини ще залишаються значні російські сили - розвідка

Укрінформ
У Херсонській області на правому березі Дніпра ще перебуває більш як половина російських військ, котрі дислокувалися там до початку відступу.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький сказав в інтерв’ю виданню “The Guardian”, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства у Фейсбуці.

За словами Скібіцького, більше половини російських сил, які були дислоковані у Херсонській області на правому березі Дніпра, все ще там. Це сила, яка раніше оцінювалася у 20 тисяч осіб.

“Остання інформація, яку ми маємо, що четверту тактичну військову базу перекинули на лівий берег. Решта військ досі там, воюють та ведуть бойові дії з метою прикриття виходу інших”, – зазначив представник ГУР МО.

Читайте також: Мешканців деокупованих територій Херсонщини просять не поспішати повертатися додому

Він уточнив, що загарбники відступають з другої лінії оборони, на яку їх відкинули українські сили на початку жовтня. “Але вони вибудували лінію оборони навколо Херсона – і час покаже, чи вирішать вони захищати місто”, - додав Скібіцький.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонському напрямку в ході успішних наступальних дій підрозділи Сил оборони України подекуди вже дійшли до правого берега Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-