З початку повномасштабної війни з російського полону повернулись 1183 українці

З початку повномасштабної війни з російського полону повернулись 1183 українці

Укрінформ
Сьогодні після чергового обміну з російського полону повернулись 45 українських захисників. Загалом же від початку повномасштабної агресії рф проти України, додому повернулось 1183 українці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” зазначив представник пресслужби ГУР Міноборони Андрій Юсов.

“Щойно завершився черговий обмін, і додому повернулось 45 українських захисників, а це означає що в цілому з початку повномасштабної російської агресії 1183 українці вже в результаті обмінів повернулись додому і триває робота над подальшими обмінами”, - повідомив Юсов.

Серед тих, хто повернувся, - представники 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Виговського, 53-ї окремої механізованої бригади, 30-ї окремої механізованої бригади, окремого мотопіхотного батальйону “Полісся” і окремої бригади спеціального призначення імені Богуна. Всі захисники є представниками рядового і сержантського складу. Вони потребують тривалого процесу реабілітації, серед них також є поранені, відзначив Юсов. Представник розвідки поінформував, що в полон військові потрапили на сході України.

Юсов також запевнив, що Україна працюватиме над поверненням всіх своїх полонених, які наразі перебувають в руках ворога. Крім того, зараз активно формується обмінний фонд за рахунок російських військ, яких командування рф покинуло напризволяще на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Для забезпечення прав українських полонених створюють інформаційний штаб - ОП

Представник української розвідки відзначив, що Україна більше зацікавлена у поверненні своїх громадян додому, ніж російська федерація.

Відповідаючи на питання щодо співпраці з представниками міжнародних організацій в питанні обміну, Юсов зазначив: “Якщо ми говоримо про процес обміну і повернення, то насамперед це зусилля і робота України”.

Читайте також: Уряд направить понад 107 мільйонів на одноразову допомогу визволеним з полону

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада 107 українських військовослужбовців повернулися додому в результаті обміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-