росіяни знищують українську національну ідентичність на окупованих територіях – ISW

росіяни знищують українську національну ідентичність на окупованих територіях – ISW

Укрінформ
російські окупаційні чиновники продовжують спроби знищувати українську національну ідентичність серед мешканців на українських тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

«російські окупаційні чиновники продовжують спроби знищувати українську національну ідентичність серед мешканців тимчасово окупованих територій, водночас, створюючи умови для мобілізації додаткових сил з числа українського цивільного населення на цих територіях через декілька років», - заявили в ІSW.

Ба більше, російська окупаційна влада також продовжує свої зусилля з виявлення проукраїнськи налаштованих жителів тимчасово окупованих росією територій України, але при цьому менше вкладає в створення проросійських настроїв серед окупованого населення.

Читайте також: Захід має визнати геноцидом як Голодомор, так і нинішні дії рф в Україні - депутат

«10 листопада український Центр національного спротиву заявив, що російські окупаційні чиновники зменшили виплати «соціально незахищеним» верствам населення на окупованих частинах Запорізької області після псевдореферендумів 30 вересня. Центр також додав, що ці платежі були використані для отримання паспортних даних для фальсифікації голосування на референдумі, і що російська влада посилює заходи фільтрації та інші «тактики терору», оскільки їм більше не потрібно купувати добру волю окупованого населення», - йдеться у звіті Інституту.

Читайте також: Подоляк: Присутність путіна на G20 - це загравання з агресором і легалізація геноциду

Як повідомляв Укрінформ, в Інституті вивчення війни заявили, що масові поховання і катування цивільних, про які стало відомо після звільнення Бучі та Ізюму, свідчать, що росіяни вдаються до звірств на всіх окупованих територіях України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-