Пентагон розкрив вміст нового пакета оборонної допомоги для України

Пентагон розкрив вміст нового пакета оборонної допомоги для України

Укрінформ
Новий пакет допомоги Україні у сфері безпеки й оборони включає, зокрема, зенітно-ракетні системи, ракети ППО, а також артилерійські снаряди, броньовані транспортери, стрілецьку зброю та інше обладнання.

Про це йдеться в офіційному повідомленні оборонного відомства США, оприлюдненому в четвер, передає Укрінформ.

«Міністерство оборони оголошує про виділення пакета допомоги (Україні – ред.) за повноваженнями президента вартістю до $400 мільйонів з метою задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки й оборони», - зазначається в документі.

За інформацією оборонного відомства США, передбачається передача Україні ракет для комплексів HAWK, чотирьох систем ППО Avenger і ракет Stinger до них, а також боєприпасів для систем HIMARS.

Читайте також: Білий дім оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні

Крім того, виділяється 21 тис. артилерійських снарядів калібру 155 мм, 500 високоточних снарядів цього ж калібру, 10 тис. мінометних снарядів 120 мм.

До пакета також входять 100 транспортерів HMMWV, 400 гранатометів, стрілецька зброя, оптика та понад 20 млн набоїв. Крім того, українські сили отримають підривне обладнання для ліквідації перешкод та зимове захисне спорядження.

«З огляду на невпинні та жорстокі повітряні атаки рф по критично важливій інфраструктурі України, додаткові можливості ППО є життєво важливими», - зауважили в оборонному відомстві США.

Читайте також: Іспанія надасть Україні ще дві системи ППО Hawk

Як повідомлялося, загалом США виділили понад $19,3 мільярда на оборонну допомогу Україні від початку роботи адміністрації Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-