У Міноборони прокоментували російську заяву про відступ із Херсона

У Міноборони прокоментували російську заяву про відступ із Херсона

Укрінформ
Україна за дев'ять років війни переконалася в тому, що словам російської федерації не можна довіряти. Мистецтво війни полягає, в тому числі й в обмані супротивника.

Про це на брифінгу в Military Media Center сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"Тут можна оцінювати з кількох точок зору. Перше - росіянам вірити не можна. Ми в цьому багато разів переконувалися. І мистецтво війни включає в себе, в тому числі й мистецтво обманути супротивника. З іншого боку, з точки зору пропаганди, це показовий кейс, зроблений у російських традиціях. Це сигнали, які російська федерація подає в процесі війни своїм споживачам і назовні. Але ми нагадуємо ще раз: словам російської федерації ми не довіряємо", - наголосила Маляр.

Читайте також: Залужний : 9 листопада ЗСУ взяли під контроль 12 населених пунктів біля Херсона

Стосовно меседжа росії про переговори з Україною заступниця міністра наголосила, що небажання росії до будь яких ефективних комунікацій спостерігається ще з 2014 року.

"З нашого боку неодноразово лунала позиція, що перемовини можливі після виведення військ з території тимчасово зайнятих українських земель. Тобто, вони звільняють території - ми тоді обговорюємо. Там багато що буде обговорити. Після звільнення", - додала Маляр.

Читайте також: росія мобілізувала менше солдатів, ніж планувала – Маляр каже про 270 тисяч осіб

Як повідомлялося, 9 листопада командувач російського угруповання окупаційних військ сергій суровікін та міністр оборони рф сергій шойгу заявили про відведення військ із Херсона на лівий берег Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-