Генсек НАТО позитивно оцінив тренування українських військових у Британії

Генсек НАТО позитивно оцінив тренування українських військових у Британії

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг побував разом із главою Міноборони Британії Бенном Воллесом в англійському місті Лідд, де українських військових навчають британські, канадські та литовські інструктори.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Альянсу.

«Я впевнений, що ці (тренування українських солдатів – ред.) змінять ситуацію на полі бою», - сказав Столтенберг.

У Лідді він зустрівся з українськими військовими та похвалив їх за відданість і хоробрість, оскільки вони продовжують протистояти жорстокій і неспровокованій агресивній війні росії.

Перебуваючи у Великій Британії, Столтенберг також зустрінеться з прем’єр-міністром Ріші Сунаком і міністром закордонних справ Джеймсом Клеверлі в Лондоні, і очікується, що переговори будуть зосереджені на війні росії проти України та подальшій адаптації Альянсу.

Читайте також: Столтенберг оголосив дату і місце наступного саміту НАТО

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну НАТО та його країни-союзниці надають Україні політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, під егідою США створено Конференцію з підтримки України (формат «Рамштайн»), у якій беруть участь понад 50 країн, які постачають для Збройних сил України озброєння та військове обладнання для відбиття російської агресії.

Ба більше, у Великій Британії триває підготовка військовослужбовців Збройних сил України у рамках операції INTERFLEX. Заплановано підготувати близько 10 тисяч українських військовослужбовців.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-