росіяни підірвали всі мости на правобережжі Херсонщини - Хлань

росіяни підірвали всі мости на правобережжі Херсонщини - Хлань

Фото
Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники підривають усі мости на правобережжі.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Окупанти підірвали не лише Дар’ївський і Тягинський мости, вони підірвали міст на виїзді зі Снігурівки у бік Херсона через канал, підірвали міст у Новокаїрах, підірвали міст у Миловому. Тобто окупанти підривають зараз абсолютно всі мости, які є на правобережній частині Херсонщини», - зазначив Хлань.

За його словами, загарбники готують таким чином собі відхід для того, щоб пригальмувати натиск ЗСУ.

Читайте також: На Херсонщині влучили у кафе, де обідали військові рф - Хлань

Хлань також поінформував, що військові рф посилилися у селах Козацьке і Веселе – на підступах до Каховської ГЕС. Також, як відзначив депутат облради, з’явилася інформація, що загарбники посилили фортифікаційні споруди у Наддніпрянському – це поворот з Бериславської траси на Снігурівку. На його думку, це посилення загарбники роблять для того, щоб забезпечити відхід своїх частин з лінії фронту.

«Тобто, можна казати, що під натиском наших Збройних сил окупанти готуються і роблять все можливе, щоб це був не абсолютний провал фронту, а щоб це виглядало начебто як плановий відступ від лінії фронту», - зазначив Хлань.

Читайте також: росіяни посилюють угруповання поблизу Каховської ГЕС – Хлань

Як повідомляє херсонське видання «Мост», росіяни підтвердили підрив трьох мостів в тилу своєї ж армії на Херсонщині - Дар’ївський, Тягинський та Нововасилівський мости.

Окрім того, за словами Хланя, у Херсоні російські загарбники нищать плавзасоби, щоб ними не могли скористатися бійці ЗСУ для форсування Дніпра.

«Те, що окупанти нищать плавзасоби, то здебільшого якраз в районі Острова, на промислових базах, на суднозаводі, всі плавзасоби, які були, окупанти притопили», - каже Хлань.

На його думку, ворог це робить, щоб після відходу військових рф з Херсона ЗСУ не могли використовувати ці плавзасоби для пересування по Дніпру, для форсування річки.

Фото: Мост, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-