Оперативна ситуація в окупованому Херсоні

Оперативна ситуація в окупованому Херсоні

Укрінформ
9 листопада, 13:00 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація в окупованому Херсоні».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Хлань - депутат Херсонської обласної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Херсонщині російські загарбники підірвали мости на правобережжі - Хлань

На Херсонщині російські загарбники підривають усі мости на правобережжі.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Окупанти підірвали не лише Дар’ївський і Тягинський мости, вони підірвали міст на виїзді зі Снігурівки у бік Херсона через канал, підірвали міст у Новокаїрах, підірвали міст у Миловому. Тобто окупанти підривають зараз абсолютно всі мости, які є на правобережній частині Херсонщини», - зазначив Хлань.

За його словами, загарбники готують таким чином собі відхід для того, щоб пригальмувати натиск ЗСУ.

Хлань також повідомив, що військові рф посилилися у селах Козацьке і Веселе – на підступах до Каховської ГЕС. Також, як відзначив депутат облради, з’явилася інформація, що загарбники посилили фортифікаційні споруди у Наддніпрянському – це поворот з Бериславської траси на Снігурівку. На його думку, це посилення загарбники роблять для того, щоб забезпечити відхід своїх частин з лінії фронту.

«Тобто, можна казати, що під натиском наших Збройних сил окупанти готуються і роблять все можливе, щоб це був не абсолютний провал фронту, а щоб це виглядало начебто як плановий відступ від лінії фронту», - зазначив Хлань.

Як повідомляє херсонське видання «Мост», росіяни підтвердили підрив трьох мостів в тилу своєї ж армії на Херсонщині - Дар’ївський, Тягинський та Нововасилівський мости.

У центрі Херсона зникли прапори рф ще з кількох будівель - депутат облради

У тимчасово захопленому Херсоні зникли прапори рф ще з кількох будівель у центрі міста.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«До речі, ще сьогодні дуже знаково, у Херсоні знову зникли триколорні ганчірки - вже на будівлях Морського коледжу, Морської академії та Будинку профспілок», - сказав Хлань.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у тимчасово захопленому Херсоні з загарбаного приміщення облдержадміністрації зняли прапор рф.

У Херсоні гуманітарна ситуація критична – Хлань

У Херсоні гуманітарна ситуація критична – немає світла та зв’язку, зросли ціни на продукти, люди виживають, допомагаючи один одному.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Херсон вже четверту добу знаходиться без світла і без зв’язку… Зараз дійсно велика проблема - зарядити телефони, подекуди світло з’являється, а у більшій масі його просто немає… Зараз ситуація гуманітарна критична», - сказав Хлань.

Проте він відзначив, що інтернет-провайдери змогли скомплектувати обладнання, яке дає інтернет – сигнал, підключаються на нетривалий час за допомогою дизель-генераторів, таким чином мешканці можуть виходити періодично на зв'язок.

Через відсутність електропостачання – проблема зі зберіганням продуктів у холодильниках, ціни на харчі подвоїлися.

Як підкреслив Хлань, єдине, що дозволяє виживати – це взаємодія містян, фермерів, дрібних підприємців. За його словами, правобережна Херсонщина, зокрема, Херсон, перейшла на самозабезпечення, люди допомагають один одному.

Як повідомляв Укрінформ, Херсон ворог перетворює на місто-привид, тут лише іноді з’являється світло, вода та зв’язок.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-