У Пентагоні вважають, що рф вже втратила в Україні половину своїх танків

У Пентагоні вважають, що рф вже втратила в Україні половину своїх танків

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення в Україну росія, ймовірно, вже втратила половину своїх основних бойових танків і використала більшу частину своєї високоточної зброї.

Про це заявив заступник міністра оборони США Колін Каль, передає Укрінформ з посиланням на CNN.

«путін зазнав невдачі... росія вийде з цієї війни слабшою, ніж вона була», — сказав Каль журналістам.

За його словами, рф зазнала «десятків тисяч втрат» з початку війни в лютому, що значно більше, ніж Радянський Союз втратив у Афганістані.

«Вони, ймовірно, втратили половину своїх основних бойових танків у всій російській армії... Вони використали більшість своїх високоточних боєприпасів в Україні, і санкції та експортний контроль дуже ускладнять їм відновлення своєї армії до того рівня, як вона виглядала до війни», — сказав Каль.

«путін пішов у цю війну, намагаючись знищити Україну як незалежну, суверенну демократичну країну. Він зазнав невдачі, і це не зміниться. Суверенна, незалежна, демократична Україна витримає», — наголосив чиновник.

Читайте також: рф не матиме переваги у повітрі на війні в Україні найближчими місяцями - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Україну прибули системи протиповітряної оборони NASAMS та зенітно-ракетні комплекси Aspide.

Також минулого тижня на спільному брифінгу з міністром закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено в Києві міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про новий пакет військової допомоги з Іспанії, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide та ракети до неї, чотири системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-