рф не матиме переваги у повітрі на війні в Україні найближчими місяцями - британська розвідка

рф не матиме переваги у повітрі на війні в Україні найближчими місяцями - британська розвідка

Укрінформ
росія через погану підготовку, втрату досвідчених екіпажів та інші проблеми навряд чи здобуде перевагу в повітрі на війні в Україні протягом найближчих місяців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської розвідки, опублікованому у понеділок Міністерством оборони Великої Британії у Твітері.

Як зазначається, 3 листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росія втратила в Україні понад удвічі більше літаків, ніж у радянсько-афганській війні. Це 278 втрачених літаків рф в Україні проти 119 літаків в Афганістані.

"Хоча ми не можемо перевірити ці цифри незалежно, відсутність у росії переваги в повітрі, що триває, ймовірно, посилюється поганою підготовкою, втратою досвідчених екіпажів і підвищеним ризиком надання безпосередньої авіаційної підтримки в щільних зонах протиповітряної оборони. Навряд чи це зміниться у найближчі кілька місяців", - заявили у британській розвідці.

Читайте також: У росії проблеми з підготовкою мобілізованих – британська розвідка

Там також вважають, що втрати літаків у росії, ймовірно, значно перевищують можливості рф з виробництва нових корпусів. А час, необхідний для підготовки компетентних пілотів, ще більше знижує можливості рф з відновлення бойової авіації.

Читайте також: У рф мобілізованих озброюють майже непридатними автоматами – британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у розвідці Британії вважають, що звільнення військових командирів рф за невдачі на полі бою у війні в Україні є спробою ізолювати та відвести провину від російського вищого керівництва всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-