У рф мобілізованих озброюють майже непридатними автоматами – британська розвідка

У рф мобілізованих озброюють майже непридатними автоматами – британська розвідка

Укрінформ
Оснащення новобранців російської армії зброєю старого зразка ускладнює для рф і без того непросту ситуацію з логістикою.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твітері.

«З середини жовтня росія перекинула на передову в Україні кілька тисяч новомобілізованих резервістів. У багатьох випадках вони погано оснащені. У вересні російські офіцери були стурбовані тим, що деякі новомобілізовані резервісти прибувають в Україну без зброї», - зазначили у МО.

У Міноборони Британії також розповіли, що зброя, яку видають мобілізованим резервістам, як правило, є автоматами АКМ, вперше представленими у 1959 році.

«Багато з них, ймовірно, майже непридатні для використання через погане зберігання», - заявили у відомстві.

У Міністерстві оборони Сполученого Королівства також зауважили, що АКМ стріляє патронами калібру 7,62 мм, тоді як російські регулярні бойові частини озброєні головним чином автоматами АК-74М або АК-12, для яких використовуються патрони калібру 5,45 мм.

«Інтеграція резервістів з військовослужбовцями-контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передову не один, а два види стрілецької зброї. Ймовірно, це ще більше перевантажить і без того напружену логістичну систему росії», - констатували у Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у британській розвідці назвали стан медичного забезпечення в російській армії «жалюгідним».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-