Жодних підтверджених фактів зловживань чи перепродажів зброї Україною немає – Веніславський

Жодних підтверджених фактів зловживань чи перепродажів зброї Україною немає – Веніславський

Укрінформ
Намагання російської пропагандистської машини звинуватити українське військово-політичне керівництво і військове командування у контрабанді наданої міжнародними партнерами зброї та військової техніки, провалилися, жодні оприлюднені подібні факти не були підтверджені.

Про це заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Спроби дискредитації з боку російської пропагандистської машини нас, нашого військово-політичного керівництва і військового командування не вдалися. Жодних підтверджених фактів зловживань чи перепродажів зброї на інші ринки немає”, - наголосив він.

За словами Веніславського, жодне з повідомлень російських пропагандистів та агентів впливу росії у західних країнах про те, що нібито озброєння і військова техніка, які надходять в Україну, потрапляють на якісь “чорні” ринки чи в “сірі” зони, у результаті спільних інспекцій представниками України і країн НАТО не знайшли підтвердження.

Читайте також: Купівля росією зброї свідчить про нікчемність їхнього ВПК - Веніславський

Веніславський підкреслив, що все надане міжнародними партнерами озброєння використовується тільки на полі бою в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у липні росія поширювала фейкові новини про начебто нецільове використання наданої Україні партнерами зброї, щоб зірвати її постачання.

Нещодавно фінське видання Yle в інтервʼю зі старшим комісаром Національного бюро розслідування стверджувало про наявність у кримінальної поліції Фінляндії інформації про ймовірність потрапляння призначеної для українських військових зброї до злочинних угруповань у цій країні.

Фінська сторона у відповідь на звернення посольства України і Міністерства закордонних справ щодо можливої контрабанди зброї з України повідомила про відсутність підтвердженої інформації або яких-небудь конкретних фактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-