На Донеччині загарбники гинуть сотнями щоденно – Президент

На Донеччині загарбники гинуть сотнями щоденно – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Донецька область залишається епіцентром божевілля загарбників, оскільки вони гинуть там сотнями щодня.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський сказав під час відеозвернення.

Він зауважив, що загалом на фронті наші сили перебувають у стані активної оборони – на деяких ділянках сходу й півдня потроху відтісняємо ворога і поступово рухаємось вперед.

"Донеччина залишається епіцентром найбільшого божевілля окупантів – вони гинуть сотнями щоденно. Земля перед українськими позиціями буквально завалена тілами окупантів", - сказав Президент.

Глава держави також розповів російською мовою, що деякі з російських військових все ж таки задумалися про те, що відбувається.

"Вони поскаржилися губернатору свого регіону – Приморського краю – на колосальні втрати. А губернатор цей, товариш Кожем'яко, у відповідь передбачувано збрехав: каже, що втрати «далеко не такі». От не такі... А які? Від Владивостока до Павлівки Донецької області понад 9 тисяч кілометрів. Але він упевнений, що втрати «не такі». Губернатору, напевно, звідти краще видно, як і скільки відправляють на забій військових із його регіону. Або йому просто наказали брехати. З Москви наказали", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що врятуватись від цього росіянам можна не скаргами "якимось-там ганчіркам", а своєю думкою, і не в Телеграмі, а публічно: "Не скаргами, а жорстким протестом. Не десь там під ковдрою, а на вулицях. І проти тих, хто у Москві. Ну чи здачею в український полон. Так також можна вижити".

Читайте також: На Луганщині в полон ЗСУ здалася група мобілізованих російських військових

Як повідомлялося, із 24 лютого по 7 листопада Збройні сили України ліквідували близько 76 тисяч 460 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-