ЗСУ ліквідували понад 500 «мобілізованих» зеків з колоній рф – The Insider

ЗСУ ліквідували понад 500 «мобілізованих» зеків з колоній рф – The Insider

Укрінформ
В Україні за два місяці загинуло понад 500 російських карних злочинців.

Як передає Укрінформ із посиланням на The Insider, це 12-та частина від усіх ув'язнених, завербованих у ПВК «Вагнер» (близько шести тисяч осіб) та чверть – від відправлених до зони бойових дій (2 036 осіб).

Загалом вдалося верифікувати понад 200 листів за підписом одного з керівників ПВК «Вагнер» Андрія Трошева зі співчуттям сім'ям найманців, набраних у російських колоніях.

Читайте також: У Британії подали позов до пригожина і ПВК "вагнера" за тероризм в Україні

До листів додається посмертна медаль «За відвагу» та документи. При цьому медаль найманцям з-поміж ув'язнених видається на зеленій стрічці, а серед нагородних документів зустрічається й грамота від так званого голови «лнр» леоніда пасічника.

Генерал-майор СБУ в запасі Ігор Гуськов розповів, що до вересня 2022 року жодного разу не бачив таких нагород у «вагнерівців», хоча родичі загиблих інколи виставляють фото нагород та документів у соцмережах.

«Ці нагороди зустрічаються лише у найманців із числа зеків і лише з 2022 року. Якби листи відправляли всім, то вони б зустрічалися зі звичайними чорними хрестами, якими нагороджують звичайних вагнерівців після смерті. Хоча б один випадок виплив. Але ні», – каже Гуськов.

Читайте також: «Лінію Вагнера» на Луганщині будуватимуть завербовані Пригожиним засуджені - розвідка Британії

За його словами, зазвичай дата листа відстає від дати смерті на термін від семи до десяти днів. 90 листів було надіслано у період між вереснем та жовтнем, коли завербовані кримінальники почали масово гинути в Україні. Хоча повідомлення про прибуття російських зеків почали з'являтися ще у серпні.

Родичі загиблих підтвердили, що ті були завербовані на війну з російських колоній, але їхали нібито як добровольці, оскільки перед виїздом судимості було знято. Підтверджувальних документів ніхто з них не отримав.

Читайте також: Бійці спецпідрозділу «Хорт» ліквідували заступника начальника штабу «вагнерівців»

За оцінками Українського центру вивчення та протидії гібридним загрозам, загальна кількість загиблих в Україні найманців ПВК «Вагнер» (включаючи як зеків, так і звичайних найманців) – від 800 до 1000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-