У Британії подали позов до пригожина і ПВК

У Британії подали позов до пригожина і ПВК "вагнера" за тероризм в Україні

Укрінформ
Юристи британської компанії McCue Jury and Partners подали позов до суду проти російського бізнесмена євгена пригожина та створеної ним приватної військової компанії "вагнера" у зв’язку з терористичними діями угруповання в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на AFP.

Як зазначається, позов спрямований на отримання репарацій у мільярди доларів жертвами найманців з групи “Вагнера”.

За словами старшого партнера компанії McCue Jury and Partners Джейсона МакК'ю, ПВК “вагнера” та його керівник пригожин «брали участь в терористичній кампанії» в Україні, включаючи вбивства, зґвалтування, напади на інфраструктуру та закладення вибухівки навколо ядерних об’єктів.

Читайте також: «Лінію Вагнера» на Луганщині будуватимуть завербовані Пригожиним засуджені - розвідка Британії

«Їхня мета полягала в тому, щоб поширити терор і хаос в Україні», — сказав МакК'ю під час виступу у комітеті закордонних справ Палати громад Британії.

Він додав, що позов поданий групою постраждалих українців у Британії, але вона також "символічно представляє" всіх українців, які постраждали від дій ПВК «Вагнера» і Пригожина та війни.

«Позов розпочали з офіційного вручення пригожину та "вагнеру" досудової претензії. Це перший випадок у світі, коли "Вагнеру" та їм подібним жертви пред'явили позов до суду за тероризм, використаний як знаряддя війни, незаконної війни путіна», - сказав МакК'ю членам парламенту.

Надалі, за його словами, у Високому суді Лондона будуть представлені докази, спрямовані на встановлення того, що ПВК "вагнера" "займалася тероризмом проти українського народу" і що "військова машина путіна брала участь у незаконній змові з метою розгортання тероризму для сприяння незаконному вторгненню в Україну".

Читайте також: Бійці спецпідрозділу «Хорт» ліквідували заступника начальника штабу «вагнерівців»

Як повідомлялося, 19 жовтня власник Wagner Group пригожин заявив, що його команда “інженерів” будує велику укріплену оборонну «лінію вагнера» в окупованій росією Луганській області, і опублікував карту, на якій показано запланований масштаб проєкту. На знімках видно ділянку новозбудованої протитанкової оборони та системи окопів на південний схід від Кремінної Луганської області.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-