Найбільше війни з Україною в оточенні путіна прагнули патрушев і бортніков - The Times

Найбільше війни з Україною в оточенні путіна прагнули патрушев і бортніков - The Times

Укрінформ
Найважливішу роль у розв’язанні війни росії проти України відіграли чотири особи: президент росії володимир путін, секретар ради безпеки микола патрушев, керівник ФСБ олександр бортніков, міністр оборони сергій шойгу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в книжці Оуена Метьюса Overreach, уривок якої подає The Times.

Проте зазначається, що саме патрушев і бортніков були головними рушіями цієї ідеї.

Вторгнення 2022 року, на думку фантазерів радянської епохи, які планували й просували його, мало стати насамперед запобіжним ударом, покликаним врятувати росію від стратегічної загрози із Заходу.

Читайте також: «Генерал зима» не допоможе путіну здолати Україну - Боррель

путіну цьогоріч сповнилося 70 років, і для силовиків, путінських людей влади це означало, що час для пошуку рішення спливає. Україна розглядалася як поле битви, де інтереси двох колишніх наддержав – рф і США – вступили в пряму конфронтацію.

"У своїх численних інтерв'ю патрушев продемонстрував не тільки вражаючу ступінь параної, а й готовність вірити в деякі екстраординарні теорії змови", - ідеться в публікації.

Детальні плани путіна щодо вторгнення приховувалися від усіх, крім найвищих російських воєначальників. Загалом про весь масштаб задуму знало лише найближче коло його наближених.

Читайте також: Греція буде підтримувати всі позови України проти росії в Гаазі - президентка

Тим часом російська еліта продовжувала вірити, що путін грандіозно блефує. Більшості членів ради безпеки повідомили про підготовку удару по Києву й Харкову тільки після її доленосного засідання 21 лютого.

Самі ж "яструби війни" патрушев і бортніков на цьому засіданні демонстрували найбільшу впевнені у своїх діях і фантазіях. бортніков говорив про «геноцид» України проти мирних жителів Донбасу. патрушев - про махінації західних держав, «метою яких є знищення росії». шойгу – про наміри України щодо ядерного переозброєння.

Читайте також: рф втратила у війні з Україною вдвічі більше літаків, ніж срср за роки війни в Афганістані — Громов

Спікерка ради федерації валентина матвієнко розповідала про утиски російськомовних в Україні. Заступник голови ради безпеки дмитро медведєв закликав усіх подумати про дітей Донбасу. Міністр внутрішніх справ володимир колокольцев твердив про необхідність розширення «кордонів» «днр/лнр». Інакомислення більше не допускалося.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 74 тисячі російських військових

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-