рф втратила у війні з Україною вдвічі більше літаків, ніж срср за роки війни в Афганістані — Громов

рф втратила у війні з Україною вдвічі більше літаків, ніж срср за роки війни в Афганістані — Громов

Укрінформ
російська федерація за час повномасштабної війни в Україні втратила вдвічі більше літаків, ніж колишній радянський союз за 10 років війни в Афганістані.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

“Загалом за час повномасштабної агресії захисниками знищено вдвічі більше літаків рф, ніж втрачено радянським союзом за 10 років війни в Афганістані. 278 літаків рф в Україні проти 118 радянських літаків в Афганістані. Тож ця війна для російських льотчиків вже по втратах вдвічі гірша за Афганістан, і це знаково... Як афганська війна закінчилась ганьбою та стала однією з причин розвалу срср, так і ця війна завершиться ганьбою і стане причиною розвалу рф”, - наголосив Громов.

Читайте також: Повітряні Сили відібрали пілотів для навчання на винищувачах західного зразка

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України за минулу добу, 2 листопада, ліквідували ще 730 російських загарбників. Таким чином, з 24 лютого по 3 листопада кількість ліквідованих загарбників становить 74 тисячі. Також знищено танків 2734 (+20), бойових броньованих машин ‒ 5552 (+27), артилерійських систем – 1755 (+22), РСЗВ – 390 (+3), засобів ППО ‒ 198 (+0), літаків – 278, гелікоптерів – 258 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1442 (+4), крилатих ракет ‒ 397 (+0), кораблів / катерів ‒ 16 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 4162 (+9), спеціальної техніки ‒ 155 (+1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-