Руйнуючи Україну, путінська росія скоює воєнний злочин - Боррель

Руйнуючи Україну, путінська росія скоює воєнний злочин - Боррель

Укрінформ
Руйнуючи цивільну інфраструктуру та вбиваючи населення України, росія вчиняє воєнний злочин, тому західні демократії і надалі підтримуватимуть Україну.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у німецькому Мюнстері, де відбувається зустріч міністрів закордонних справ «Групи семи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми говорили про Україну, про агресивну війну росії проти України. путінська росія руйнує Україну. Вони (росія - ред.) не можуть її окупувати, не можуть здобути перемогу на полі бою, не можуть виграти цю війну, тож вони систематично руйнують країну. Вони бомбардують, руйнують цивільну інфраструктуру. Мільйони українців не мають доступу до електрики. путін прагне занурити країну у темряву у зимовий час. Це є воєнним злочином», - заявив Боррель.

Він зауважив, що путінська росія з використанням конвенційної зброї руйнує Україну, вбиває цивільних, намагаючись таким чином зламати моральну стійкість українців.

Читайте також: Боррель поінформував Іран про санкції за постачання дронів для росії

«Саме тому ми маємо продовжувати підтримувати Україну. Ми маємо продовжувати надавати їй зброю, щоб вона могла захистити себе. Ми маємо надавати Україні економічну та фінансову допомогу та розповідати всьому світу про причини та наслідки цієї війни», - підкреслив високий представник ЄС.

Як повідомлялося, у у німецькому місті Мюнстер відбувається зустріч міністрів закордонних справ G7, однією з головних тем якої стала ситуація, що склалася в Європі та у світі внаслідок агресивної війни росії проти України.

Фото: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-