Під Антонівським мостом ЗСУ знищили російські військові катери та баржі

Під Антонівським мостом ЗСУ знищили російські військові катери та баржі

Укрінформ
Українські військові знищили російські військові катери та баржі під Антонівським мостом. Відразу після цього так звана влада Херсонщини заявила, що евакуація на лівий берег Дніпра припинена.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Окупанти вчора ввечері заявили, що так звана евакуація закінчилася. Вони оголосили, що пересування річковим транспортом для приватних осіб заборонене. Це вони зробили після того, як наша артилерія в черговий раз дуже потужно відпрацювала їх переправу. Знищені військові катери, які пересували так звані платформи-понтони, на яких окупанти переміщували техніку, а також баржі, що були під Антонівським мостом. І після цього вони побачили, що все не придатне до використання і все припинилося», - сказав Хлань.

Проте, за словами депутата облради, загарбники суперечать самі собі, оскільки ще зранку 3 листопада в мережу було викладене відеозвернення, що сьогодні останній день евакуації попри вчорашні заборони і неможливість це зробити.

Читайте також: ЗСУ вдарили по загарбниках у Херсоні – влучили у системи ППО

Хлань також зазначив, що на даний момент важко сказати, скільки загарбників знаходиться в Херсоні, особливо через жваве переміщення з правого на лівий берез Дніпра впродовж останніх днів. Місцеві повідомляють, що, на перший погляд, російських військових у місті стало значно менше. Організація російської «тероборони» не пішла далі анонсування.

«Фізично їх ніхто не бачив, а з огляду на термінову евакуацію, а фактично депортацію цивільних і масове мародерство в Херсоні, важко сказати, що вони можуть там когось набрати. Колаборанти всі втікають, а ті, хто лишилися, то точно люди з проукраїнською позицією, які чекають ЗСУ», - додав депутат.

Читайте також: З окупаційної «адміністрації» в Херсоні зник російський прапор

Як повідомляв Укрінформ, в тимчасово захопленому Херсоні з приміщення адміністрації зняли прапор рф. Окрім того, у Чорнобаївці, Степанівці та Білозерці загарбники залишили блокпости.

Як повідомлялося, Генштаб відстежує переміщення ворога на Херсонському напрямку і під кожну дію противника ЗСУ планує протидію. За словами заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова, загарбники на Херсонському напрямку мають певні проблеми з логістичним забезпеченням, оскільки українські війська контролюють переправи через Дніпро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-