Нацгвардійці за тиждень знищили майже дві роти російських військових та техніку

Нацгвардійці за тиждень знищили майже дві роти російських військових та техніку

Укрінформ
Представники Національної гвардії у рамках виконання завдань за тиждень знищили майже дві роти російських військових та техніку.

Про це т.в.о. директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович сказав на брифінгу представників Сил безпеки та оборони щодо оперативної інформації на фронті російсько-української війни та безпекової ситуації в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулого тижня артилеристи Національної гвардії виконали понад 200 вогневих завдань з ураження живої сили, вогневих засобів та техніки противника. Підтверджено знищення одного танка, трьох одиниць автомобільної техніки, шести броньованих машин, одного міномета та до двох рот живої сили противника",- сказав Уршалович.

Читайте також: Південь: ЗСУ знищили чотири склади з боєприпасами загарбників

За його словами, основні зусилля артилерії Національної гвардії зосереджувалися на вогневій підтримці Сил оборони. У ході бойових дій на бахмутському напрямку це сприяло зайняттю нашими підрозділами більш вигідних позицій та вогневій підтримці військ, що обороняються на запорізькому напрямку.

При цьому підрозділи розвідки Нацгвардії викрили 317 цілей противника, з яких зі спостережними постами - 47, з розрахунками безпілотних авіаційних комплексів -84, із засобами радіоелектронної розвідки - 186.

Протягом тижня представники НГУ у взаємодії з іншими підрозділами сфери безпеки та оборони зосередили свої зусилля на виконанні низки завдань, зокрема, на проведенні ударних контрдиверсійних профілактичних та стабілізаційних заходів на звільнених територіях, утримання рубежів оборони на низці напрямків та інших завданнях.

Читайте також: ЗСУ за час повномасштабної агресії знищили 278 російських літаків - Залужний

Як повідомляв Укрінформ, у Національній гвардії створили 130 мобільних вогневих груп для протидії ударним дронам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-