пригожин намагається «відполірувати» свій авторитет – розвідка Британії

пригожин намагається «відполірувати» свій авторитет – розвідка Британії

Укрінформ
Власник ПВК "вагнера" євген пригожин став відвертішим у своїх заявах та намагається «відполірувати» свій авторитет у напруженій російській системі національної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської розвідки, опублікованому в середу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

«За останні два місяці Пригожин відмовився від удавання, що він не пов'язаний з групою "вагнера", і став більш відвертим у своїх публічних заявах. Швидше за все, він намагається відполірувати свій авторитет у напруженій російській системі національної безпеки», - йдеться у звіті розвідки Британії.

Зазначається, що 23 жовтня Пригожин заявив, що сили "вагнера" просуваються вперед на 100-200 м на день, що, за його словами, "нормально для сучасної війни".

Читайте також: У Британії подали позов до пригожина і ПВК "вагнера" за тероризм в Україні

Водночас згідно з військовою доктриною, російські війська планують просування на 30 км і більше на день у більшості умов. Як нагадує британська розвідка, у лютому російські війська планували просунутися на 1000 км через Україну протягом місяця.

Натомість у вересні українські сили досягли просування більш ніж на 20 км на день.

Як повідомляв Укрінформ, британська розвідка вважає, що частину засуджених, яких набрали до ПВК "вагнера", спочатку залучать до будівництва оборонної «лінії вагнера» на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-