Авіація ЗСУ вразила 22 цілі - знищені позиції і військова техніка ворога

Авіація ЗСУ вразила 22 цілі - знищені позиції і військова техніка ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
За добу українська авіація вразила три позиції зенітних ракетних комплексів російських військ, а підрозділи артилерії знищили склад боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 1 листопада ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Водночас агресор веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

російська армія здійснює обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, веде фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та повітряну розвідку.

Читайте також: Повітряні сили збили за ніч шість «Shahed-136»

Ворог продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та оселях цивільного населення, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

За інформацією Генштабу, протягом доби росіяни завдали чотири ракетних та 26 авіаційних ударів, здійснили понад 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони більш як 20 населених пунктів. Серед них - Микільське Запорізької області, Полтава, Краматорськ, Нікополь та Миколаїв.

Зберігається загроза нових ударів та застосування ударних безпілотних літальних апаратів, зокрема з території республіки білорусь.

Читайте також: Ворог із «Градів» вкотре обстріляв Марганець та Нікополь

На Волинському і Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. білорусь і надалі підтримує збройну агресію росії проти України.

На Сіверському напрямку агресор з мінометів та ствольної артилерії вів вогонь по районах населених пунктів Сеньківка і Гай Чернігівської області, а також Олександрівка і Вовківка Сумської області.

На Слобожанському напрямку росіяни завдали ударів з артилерії різного типу по районах населених пунктів Вільхуватка, Вовчанськ, Козача Лопань, Красне, Мілове, Стариця, Стрілеча, Ветеринарне та Чугунівка.

На Куп’янському і Лиманському напрямках війська рф здійснили обстріл з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Дворічна, Кучерівка, Куп’янськ, Кислівка, Берестове, Греківка, Невське, Осинове, Терни, а також Торське.

На Бахмутському напрямку агресор бив з артилерії різних типів по районах населених пунктів Зеленопілля, Берестове, Бахмут, Бахмутське, Іванград, Соледар, Спірне, Білогорівка, Опитне та Яковлівка.

На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли з різнокаліберної артилерії райони населених пунктів Авдіївки, Мар’їнки, Водяного, Парасков`ївки, Красногорівки, Первомайського та Невельського.

На Новопавлівському напрямку ворог завдав ударів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Богоявленка, Павлівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Вугледар, Времівка та Нескучне.

За інформацією Генштабу, на Запорізькому напрямку росіяни вели вогонь з усього спектру артилерійського озброєння по районах населених пунктів Гуляйпільське, Залізничне, Дорожнянка, Степове, Ольгівське, Малинівка, Новоданилівка та Червоне.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів поряд із лінією зіткнення. Від обстрілів з реактивних систем залпового вогню противника постраждав Нікополь.

Читайте також: Ворожа ІПСО провалилася: Міноборони спростовує злам ІТ-системи ЗСУ

Загарбники продовжують примусове переміщення цивільного населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Ворог вдається до залякування людей, поширюючи інформацію про можливий підрив греблі Каховської гідроелектростанції. Водночас, місцеве населення позбавлене засобів комунікації.

російську загарбницьку "адміністрацію" Херсона переміщено до Скадовська.

Постійні втрати особового складу у підрозділах росіян, що беруть безпосередню участь у бойових діях на території України, російське командування намагається компенсувати мобілізованими військовослужбовцями. З тими, хто відмовляється брати участь у бойових діях, проводять так звану “роботу” співробітники федеральної служби безпеки рф.

За уточненою інформацією, підтверджено знищення складів боєприпасів ворога у Запорізькій області 29 жовтня. Крім того, внаслідок вогневого ураження районів зосередження російських загарбників було знищено 5 одиниць військової техніки. Втрати особового складу - до 30 осіб загиблими та близько 100 пораненими.

Читайте також: На півдні ЗСУ за добу знищили понад 20 загарбників та дві одиниці військової техніки

“Авіація сил оборони України протягом поточної доби завдала 22 удари. Під ураження потрапили 19 районів зосередження озброєння, військової техніки, а також три позиції зенітних ракетних комплексів противника. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили два БпЛА типу “Орлан-10” та шість ударних дронів “Шахед-136”, - ідеться в повідомленні.

Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили два райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та чотири інші важливі військові об’єкти росіян.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 1 листопада ліквідували близько 72 тисяч 470 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-