Цього тижня можливі позитивні новини щодо обмінів - Лубінець

Цього тижня можливі позитивні новини щодо обмінів - Лубінець

Укрінформ
Поки українська влада не поверне абсолютно всіх наших співгромадян з російського полону — як цивільних заручників, так і військовополонених, робота щодо обмінів не буде виконаною до кінця.

Про це в ефірі телемарафону заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає кореспондент Укрінформу.

“Це (обміни - ред.) - тривалий процес, але наша задача - повернути абсолютно всіх. Поки ми всіх не повернемо - як цивільних, так і військовополонених - наша робота не буде виконаною до кінця. Тому, повірте, ми всі цим постійно займаємося - процесом перемовин”, - сказав Лубінець.

За словами українського омбудсмена, цим процесом займаються усі, хто входить у Координаційний штаб з поводження із військовополоненими, усі, хто бере участь у перемовинах щодо повернення військовополонених та цивільних заручників в Україну, у тому числі й Президент України Володимир Зеленський, і голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Лубінець уточнив, що Україна неодноразово порушувала перед рф питання щодо того, аби відійти від практики точкових обмінів і перейти до обміну “всіх на всіх”.

Читайте також: Із російського полону звільнили ще 52 українців

“Поки рф від цього відмовляється. Чому - складно сказати. Напевно, таким чином вони залишають за собою право десь розтягувати цей процес, десь когось довго погоджувати... І не хочу забігати наперед, але дуже сподіваюся, що дай Боже, і на цьому тижні у нас будуть позитивні новини”, - сказав він.

Як повідомлялося, 28 жовтня Лубінець заявив, що великий обмін “всіх на всіх” поки не влаштовує росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-