Із російського полону звільнили ще 52 українців

Із російського полону звільнили ще 52 українців

Відео
Укрінформ
Між Україною і росією відбувся черговий обмін полоненими - додому повернулись 50 українських військових та двоє цивільних.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Наші повертаються додому. Провели черговий обмін полонених. Вдалося звільнити 52-х наших людей - офіцерів, медиків, сержантів та солдат. Серед них - 12 бійців НГУ, включно з двома «Азовцями», 18 з ВМС, 8 з ДПСУ, 9 із ТРо, 3 воїнів ЗСУ та 2 цивільних", - зазначив він.

Єрмак зауважив, що додому повертаються захисники «Азовсталі», оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя. Вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на «Азовсталі» і молодого військового хірурга 65-го військового мобільного шпиталю.

"Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла з полону та добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем «Москва», а ще моряка з острова Зміїний. Також будуть вдома деякі військові, взяті в полон у Чорнобильській зоні. Ми не зупиняємося і продовжуємо виконувати завдання Президента «повернути додому всіх українців». Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими", - наголосив очільник ОП.

Своєю чергою у Координаційному штабі поінформували, що наймолодшому визволеному нещодавно виповнилося 19 років, найстаршому - 56 років. Частина визволених українців мають бойові поранення або хронічні хвороби.

Читайте також: Великий обмін «всіх на всіх» поки не влаштовує росію – Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Україна в результаті чергового обміну полоненими повернула додому 10 українських військовослужбовців і тіло американського добровольця Джошуа Алана Джонса.

Фото: Телеграм Андрія Єрмака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-