Шмигаль прокоментував можливість евакуації населення через удари рф по енергооб’єктах

Шмигаль прокоментував можливість евакуації населення через удари рф по енергооб’єктах

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що можливість евакуації населення у разі критичної ситуації з енергетикою - це екстрений крок, який застосовуватиметься в останню чергу.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив, відкриваючи засідання уряду.

"Стосовно евакуації з окремих громад чи регіонів, про яку вчора були новини. Зараз ми закликаємо людей виїжджати лише з тих громад, які розташовані в безпосередній близькості до лінії бойових дій. Дійсно, плани евакуації розроблені для кожного регіону, але це екстрений крок, який ми будемо застосовувати в останню чергу. Такий сценарій теж можливий, але ми зробимо все, щоб його не допустити", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Масована атака по енергообєктах: ЗСУ обіцяють відплатити росії за кожен удар

Він додав, що держава готується до зими і запасається додатковим обладнанням, і українці теж мають готуватися до складної зими й мати запаси технічної води, ліхтариків, павербанків, теплого одягу, батарейок та інших речей.

Шмигаль додав, що учорашня атака росії – це частина більшої, заздалегідь спланованої стратегії рф щодо знищення української енергетичної системи.

Читайте також: З небезпечних районів у жовтні евакуювали 18 тисяч осіб

Як повідомлялося, вранці 31 жовтня росія вчергове обстріляла Україну. Дронами й ракетами загарбники пошкодили 18 об'єктів, більшість із яких - енергетичні, у 10 регіонах. Частина українців залишилася без світла та водопостачання.

Очільник Київської ОВА Олексій Кулеба зазначав, що на території області не відбуваються та не плануються найближчим часом жодні евакуаційні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-