З небезпечних районів у жовтні евакуювали 18 тисяч осіб

З небезпечних районів у жовтні евакуювали 18 тисяч осіб

Укрінформ
У жовтні з небезпечних районів - тимчасово захоплених росіянами і щойно звільнених територій - евакуювалися близько 18 тисяч українців.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі.

"Темпи евакуації напередодні зими залишаються високими. Щодня у безпечніші регіони Центральної та Західної України виїжджає близько тисячі громадян", - ідеться у повідомленні.

Зокрема триває обов’язкова евакуація з Донецької області.

"Лише за минулий місяць із Донеччини до безпечніших регіонів України виїхало понад 5 тисяч осіб, з яких більш як 700 дітей і понад 500 осіб з інвалідністю. Загалом з Донеччини евакуювалося близько 1,1 мільйона мирних громадян, серед яких більше ніж 131 тисяча дітей і понад 24 тисячі осіб з інвалідністю", - зазначили у Мінреінтеграції.

Читайте також: У Бахмуті першочерговим заходом є евакуація населення - глава ОВА

Також у жовтні не припинялася евакуація з тимчасово захоплених територій.

"Хоча наразі, на жаль, вона йде надто важко. Можливість виїхати майже вичерпана. Загарбники фактично припинили пропускати евакуаційний транспорт з Херсонської та Запорізької областей. Вони чинять будь-які перепони: вимагають ліцензії у перевізників, застосовують процедуру зняття відбитків пальців, перевіряють усі документи, телефони, автомобілі тощо", - підкреслили у міністерстві.

Майже за місяць ці території вдалося залишити небагатьом - стільки раніше виїжджало за 1-2 доби. З Херсонщини евакуювалися понад 1,3 тис. осіб, із Запорізької області – близько 1,4 тис. громадян.

Читайте також: З Гуляйполя до Запоріжжя відновили рух евакуаційних автобусів

Водночас зростають темпи евакуації зі звільнених територій, де напередодні зими поки що неможливо відновити системи життєзабезпечення.

У Мінреінтеграції нагадали, що повідомити про бажання евакуюватися можна через чат-бот Minre_1548_Help_Bot або на гарячу лінію: 15-48.

Як повідомляв Укрінформ, на виплати пенсій для жителів звільнених територій Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей спрямовано 11,2 млрд гривень.

Фото: ДСНС у Донецькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-