У Бахмуті першочерговим заходом є евакуація населення - глава ОВА

У Бахмуті першочерговим заходом є евакуація населення - глава ОВА

Укрінформ
У Бахмуті Донецької області першочерговим заходом є евакуація населення, оскільки через постійні обстріли в місті немає ні електро-, ні водопостачання.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«У місті Бахмут на осінньо-зимовий період залишаються трохи більше 15 тис. осіб. Але у ситуації, яка склалась, зараз обласною військовою адміністрацією додатково вживається заходів, щоб продовжити евакуацію населення і можливе переміщення з міста, аби в першу чергу зберегти життя та здоров’я жителів», - сказав посадовець.

Він також поінформував, що виділені додаткові кошти для того, щоб пройти осінньо-зимовий період, розгорнути пункти обігріву; додатково закуплені металеві печі, інше спорудження, «щоб, принаймні, були місця біля зруйнованих будинків, де люди могли би обігрітися і приймати гарячу їжу».

Водночас Кириленко наголосив, що першочерговим заходом є евакуація, оскільки електро- і водопостачання у місті відсутні.

«Важко назвати цифру, скільки разів відновлювалося електропостачання, водопостачання. Втім, ворог навмисне гатить відразу по відновлених ділянках, щоб знову у місті не було електроживлення і водопостачання», - констатував він.

За словами керівника ОВА, ситуація в місті і загалом на Бахмутському напрямку залишається вкрай напруженою. "Втім, всі спроби ворога зайти у місто, прорвати оборону наших захисників не є вдалими, ворог зазнає вогневого ураження і відходить, зазнаючи втрат у живій силі», - наголосив він.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ЗСУ тримають оборону - ворог відходить щодоби

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-