Після введення візових обмежень потік росіян до Латвії скоротився більш як на третину

Після введення візових обмежень потік росіян до Латвії скоротився більш як на третину

Укрінформ
З 19 вересня, коли за рішенням латвійського уряду набули чинності візові обмеження для громадян російської федерації, їхній потік до Латвії скоротився на 34%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Зокрема, повідомляється, що згідно з даними Державної прикордонної охорони Латвії, з 19 вересня російсько-латвійський та білорусько-латвійський кордони перетнули 10 687 громадян росії, але лише ті особи, які відповідають виняткам, встановленим у постанові уряду.

Лише 14% з них в'їхали до Латвії на підставі віз категорії C або D, ще 41% є володарями посвідки на проживання у Латвії, серед них члени сімей громадян Латвії, студенти, які працюють у Латвії, та особи, в'їзд яких пов'язаний із робочими потребами або гуманітарними міркуваннями.

Читайте також: Грузія може переглянути безвізовий режим з росією

Майже половина громадян росії, які перетнули зовнішній кордон, користуються візами або посвідками на проживання, виданими іншими країнами, а це означає, що Латвія не є країною призначення для цих осіб, а використовується для транзиту до інших країн Європейського Союзу.

Минулого тижня у в'їзді до Латвії на підставі рішення Кабінету міністрів, а також з інших обставин було відмовлено 33 росіянам, а з 19 вересня – 302 громадянам росії.

Читайте також: Норвегія офіційно зупинила дію угоди про спрощений візовий режим з росією

Як повідомляв Укрінформ, країни Балтії та Польща заборонили в'їзд для громадян російської федерації із туристичними шенгенськими візами з 19 вересня. Пізніше їх приклад наслідували Фінляндія та Чехія.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-