Грузія може переглянути безвізовий режим з росією

Грузія може переглянути безвізовий режим з росією

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що в умовах російської агресії проти України та оголошеної у рф «часткової» мобілізації існуючий безвізовий режим з росією, можливо, доведеться переглядати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузия Online.

«В'їзд російських громадян до Грузії — це справді виклик. Я не сказала б, що це загроза, але це виклик. Серед них колишні громадяни Грузії, але є і громадяни росії, які приїхали до Грузії з різних причин. Тут головне, щоб громадськість була впевнена, що використовуються всі механізми контролю, щоби не виникло небезпеки», - заявила Зурабішвілі на спільній пресконференції з президенткою Молдови Маєю Санду.

Читайте також: Грузини збираються на протести через потік росіян, які «штурмують» кордон

Вона також зазначила, що в контексті масового в’їзду громадян рф до Грузії грузинський уряд має «більше інформувати громадськість про те, що всі можливі загрози та проблеми справді враховані державою».

Водночас, додала Зурабішвілі, перегляд візового режиму з росією залишається можливим.

«Не виключено, що нам доведеться переглянути візовий режим, який у сьогоднішніх умовах є досить ліберальним і може бути менш прийнятним в умовах цієї агресії. Але це має вирішувати уряд разом із громадськістю та шляхом її інформування», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Грузії заявили, що ніколи не визнають російських псевдореферендумів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-