Зеленського просять присвоїти звання Героя України двом загиблим бійцям

Зеленського просять присвоїти звання Героя України двом загиблим бійцям

Укрінформ
Петиції про присвоєння командиру "Карпатської Січі" Олегу Куцину з позивним «Кум» та військовослужбовцю ЗСУ й колишньому бійцю Французького легіону Євгену Браху з позивним «Малі» звання Героя України посмертно набрали необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Такі дані опубліковані на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Надання легендарному командиру добровольчого підрозділу "ОДЧ Карпатська Січ" Куцину Олегу Івановичу звання Героя України, посмертно. Заснований ним 49-ий окремий стрілецький батальйон Сухопутних військ України називати в його честь - 49-ий Окремий стрілецький батальйон "Карпатська Січ" ім. Олега Куцина. Оскільки він запалив сотні і тисячі сердець боротьбою за вільну та самостійну Україну.

Виховані ним бійці продовжують його справу як добровольці у 49 Окремому стрілецькому батальйоні, підрозділах ССО, ДУК, НГУ та інших», - ідеться в петиції №22/159880-еп.

Також Президента просять присвоїти звання Героя України військовослужбовцю ЗСУ Євгену «Малі» Браху.

«Євген народився на Полтавщині, 5 років відслужив у Французькому іноземному легіоні. У 19 років Євген залишив університет, щоб вступити до Французького іноземного легіону. Це був 2015 рік, в нього були думки вступити до ЗСУ, але тоді брали на службу з 20 років, тому молодий хлопець вирішив поїхати у Францію. Він успішно пройшов курс молодого бійця.

Після військової служби Євген вирішив залишитися у Франції. Але коли почалася війна, Євген Брах кинув хорошу роботу, повернувся в Україну та став на її захист, зазначається у петиції №22/164916-еп.

Читайте також: Зеленський присвоїв звання Героя України сотенному УПА Симчичу і 11 військовим

Як повідомлялося, Олег Куцин брав участь в АТО з 2014 року, зокрема в обороні Донецького аеропорту та боях біля селища Піски. Засновник «Легіону Свободи». З початком повномасштабної російської агресії 24 лютого 2022 року патріоти без досвіду бойових дій та добровольці з інших країн згуртувалися навколо нього в «ОДЧ Карпатська Січ», створивши добровольчий батальйон. Вони обороняли Київ, тримали позиції в Ірпіні, Романівці, Стоянці та на Броварському напрямку. Після деокупації Київщини підрозділ виконував завдання на Ізюмському напрямку вже як 49-ий окремий піхотний батальйон Сухопутних військ Збройних сил України «Карпатська Січ». Куцин загинув 19 червня 2022 року на командному пункті у селі Вірнопілля на Харківщині під час боїв за Ізюм від прямого влучання російської артилерії.

Воїн ЗСУ, відомий блогер Євген Брах із позивним "Малі", який раніше служив 5 років у Французькому іноземному легіоні, потім працював у Сен-Тропе, Ніцці, Монако, загинув 21 вересня на передовій захисту України від російського агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-