росіяни за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за минулу добу, 28 жовтня, здійснила обстріли семи областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок суботи, 29 жовтня.

У Сумській області росіяни обстріляли Есманську, Білопільську, Зноб-Новгородську громади, випустили по прикордонню 40 боєприпасів із мінометів, гранатометів та артилерії.

Вчора після 22.00 в Есманській громаді були зафіксовані 17 вибухів.

У Дніпропетровській області вночі ворог обстрілював Нікопольський район, бив по Нікопольській, Марганецькій та Мирівській громадах.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили розрахунок міномета, живу силу та ворожий боєкомплект

У Нікополі з пораненням госпіталізовано одну людину. У місті пошкоджені 8 багатоповерхових та приватних будинків, готель, автобусну зупинку, декілька магазинів, газогін та кілька ліній електропередач. Обстріл спричинив пожежу на АЗС та у гаражному кооперативі. Пошкоджені 10 гаражів.

У Марганецькій та Мирівській громадах - без постраждалих.

Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Чугуївського, Харківського та Куп'янського районів Харківської області.

У Вовчанську пошкоджено господарську споруду, в смт Дворічна - житлові будинки, сталися пожежі. У Куп'янському районі поранення дістали три людини.

На звільнених від росіян територіях триває розмінування. За добу піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 413 вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Загородження та ППО: голова МВА розповів, як Київ посилює захист

У Луганській області в Червонопопівці знищені близько 20 російських військовослужбовців і ще близько 30 поранено.

російські війська продовжують обстріли звільнених населених пунктів. 28 жовтня постраждали, зокрема Невське, Новоєгорівка, Білогорівка та Стельмахівка на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 24 удари по районах зосередження озброєння і техніки, а також позиціях комплексів ППО загарбників.

Ворог вісім разів намагався штурмувати позиції Збройних сил України на лінії зіткнення: провів 23 артилерійські обстріли та завдав двох авіаударів.

У Донецькій області війська рф вночі вели обстріли Авдіївки.

Читайте також: Українські військові вже проходять навчання на системах NASAMS

Активні штурмові дії ворог здійснював майже по всій лінії оборони Очеретинської громади. Майже всю ніч тривали обстріли в районі Водяного, Первомайського, Невельського. У Первомайському пошкоджено щонайменше два будинки. Інформація про постраждалих уточнюється.

У Мар‘їнській громаді вночі були зафіксовані артилерійські обстріли позицій ЗСУ.

У звільнених громадах Донеччини триває розмінування, видача населенню гуманітарної допомоги, виплата пенсій, облаштування пунктів обігріву.

На Донеччині за добу троє людей загинули та восьмеро були поранені.

У Миколаївській області вчора протягом дня та сьогодні зранку обстрілів зазнав населений пункт Широківської громади. Зруйновано два житлові будинки, ще три пошкоджено (уламками вибито вікна та пошкоджено дахи). Постраждалих немає.

Читайте також: Посол України впевнений, що Німеччина «дозріє» до рішення про постачання танків Leopard

Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади на лінії розмежування. Інформація про постраждалих та пошкодження уточнюється.

У Херсонській області тривають активні бойові дії. росіяни накрили мінометним та артилерійським вогнем населені пункти Бериславського району. Обстрілами пошкоджені приватні будинки, господарські будівлі, магазини, сільськогосподарська техніка і дорожнє полотно. Є жертви серед мирного населення.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, триває так звана "евакуація" з тимчасово захопленої території Херсонської області. На маршрутах "евакуації" до тимчасово окупованого Криму загарбники встановили додаткові блокпости, де організували ретельний догляд і перевірки цивільного населення.

За даними оперативного командування "Південь", ворог веде оборону і намагається утримати зайняті рубежі. На тимчасово захопленій території Херсонщини зафіксована активізація роботи лікувальних закладів із розгортанням додаткових місць у зв’язку з великою кількістю поранених росіян.

Читайте також: Україна дала запит Італії на комплекси протиповітряної оборони SAMP-T – Зеленський

Під час проведення стабілізаційних заходів на нещодавно звільнених територіях Херсонщини працівники Національної поліції продовжують виявляти нові воєнні злочини російських військових.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-