Ворог обстрілює позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку

Ворог обстрілює позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку

Дані Генштабу
Укрінформ
російські окупаційні війська не полишають спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Крім того, 30 населених пунктів у Харківській, Донецькій, Херсонській та Миколаївській областях зазнали ударів противника.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ, інформуючи про оперативну обстановку на фронті станом на 18.00.

«Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, разом з тим не полишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом поточної доби противник завдав 3 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали райони 30 населених пунктів у Харківській, Донецькій, Херсонській та Миколаївській областях.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

За інформацією пресслужби, республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БпЛА по території України.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли: на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Рижівка, Українське та Фотовиж Сумської області; на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вільхуватка, Вовчанськ, Дворічна, Красне та Стариця; на Куп’янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Невське, Білогорівка, Стельмахівка та Ямполівка; на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Яковлівка, Кліщіївка, Соледар та Майорськ; на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Павлівка, Мар’їнка та Веселе.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів. Завдав обстрілів по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі у районах понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Крім того, на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів. Ворог продовжує інженерне обладнання позицій. Для ведення повітряної розвідки здійснив до 30 вильотів БпЛА різних типів.

Читайте також: ворог створює «картинку» для медіа, щоб звинуватити ЗСУ в обстрілах цивільних у Херсоні – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. російські війська вдаються до терористичних методів ведення війни, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, вчиняють масові військові злочини. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

21 вересня путін оголосив мобілізацію, анонсувавши призов 300 тисяч резервістів. 30 вересня він підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень «днр», «лнр», а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-