Всю критичну інфраструктуру України перевіряють на наявність потенційних колаборантів

Всю критичну інфраструктуру України перевіряють на наявність потенційних колаборантів

Укрінформ
Українські правоохоронці відпрацьовують критичні об'єкти інфраструктури України, зокрема у сфері енергетики, щодо наявності серед співробітників людей, які потенційно можуть працювати з ворогом,

Про це сказав в. о. голови Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю Інтерфаксу, передає Укрінформ

"Загалом кожне місце, де розташовані наші потужності, постійно відпрацьовується в межах контрдиверсійних і антитерористичних заходів. Що це означає? Береться конкретна локація, заходять сили Служби безпеки України, Нацполіції, Нацгвардії і шляхом такого поетапного пересіювання ми знаходимо тих, хто потенційно готовий працювати з ворогом. А як правило, знаходяться й ті, хто вже реально працює на нього", - розповів Малюк.

Читайте також: Очільнику «прокуратури лнр» у Кремінній оголосили підозру - може сісти довічно

За його словами, нещодавно було затримано одного зі співробітників однієї ТЕС, який нібито виконував ремонт. "Насправді він передавав ворогу дані щодо актуальних координат енергетичних об'єктів, а потім збирав результати обстрілів і передавав окупантам. Він вже дає викривальні покази", - додав в.о. голови СБУ.

Відповідаючи на запитання про те, чи стануть предметом розгляду в міжнародних судових інстанціях факти обстрілів енергетичної інфраструктури України, керівник української спецслужби сказав: "Окремі епізоди, окремі докази буде долучено до кримінальних проваджень, які слухатимуть у міжнародних судах".

У цьому контексті він зауважив, що бачить абсолютно реальні перспективи створення та роботи спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва Росії за злочини агресії.

Читайте також: СБУ затримала депутата Купянської райради, який забезпечував загарбників продуктами

"Абсолютно реальні перспективи Те, що залежить від Служби безпеки, що належить до її функціонала, відповідно документується. Ми збираємо справжню скарбничку доказів, які покажуть у майбутньому суді хто є хто", - наголосив Малюк.

За словами керівника української спецслужби, правоохоронним органам необхідно докласти максимум зусиль, щоб позиція України була "не в емоціях та словах, а в реальних матеріалах кримінальних справ".

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України ідентифікувала 30 нових колаборантів, які працюють на російську федерацію у так званих органах “министерства внутренних дел” і “генпрокуратуры” у тимчасово захоплених районах Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-