СБУ ідентифікувала ще 30 колаборантів на Луганщині

СБУ ідентифікувала ще 30 колаборантів на Луганщині

Укрінформ
Служба безпеки України ідентифікувала 30 нових колаборантів, які працюють на російську федерацію у так званих органах “министерства внутренних дел” і “генпрокуратуры” у тимчасово захоплених районах Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

За інформацією СБУ, псевдоутворення виконують завдання москви з нав’язування кремлівського режиму місцевим жителям і залякування. Для цього ворог проводить масові репресії і незаконні затримання громадян.

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство і погрози фізичної розправи. Зафіксовані численні факти викрадення людей та пограбування майна.

Так, співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність представника так званого “следственного управления по Старобельскому району генпрокуратуры лнр”. Зловмисник причетний до організації незаконних переслідувань колишніх українських військових і правоохоронців, які проживають на сході України.

Читайте також: Колаборанту з «прокуратури лнр» оголосили підозру - може сісти на 15 років

Встановлено, що фігурант разом з підлеглими вламувався до осель місцевих жителів під приводом сфабрикованих “уголовних дєл”. Зловмисники супроводжували свої дії насильством та погрозами вбивства, навіть до людей з інвалідністю.

Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла, вчинене із застосуванням насильства або із загрозою його застосування) Кримінального кодексу України.

Крім того, СБУ ідентифікувала ворожих прибічників, які вступили до лав так званих “райотделов мвд лнр” у Старобільському та Сватівському районах. Зловмисники сприяють загарбникам у придушенні спротиву.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру ще шістьом «високопосадовцям»-колаборантам на Харківщині і Запоріжжі

СБУ встановила адреси перебування, маршрути переміщення та зв’язки колаборантів. Тривають заходи для їхнього притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня в Луганській обласній прокуратурі поінформували, що ще чотирьом особам, які обійняли псевдопосади на тимчасово захопленій території повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-