Очільнику «прокуратури лнр» у Кремінній оголосили підозру - може сісти довічно

Очільнику «прокуратури лнр» у Кремінній оголосили підозру - може сісти довічно

Укрінформ
Слідчі СБУ повідомили про підозру ще одному колаборанту, який пішов служити у створену загарбниками «прокуратуру лнр».

Про це СБУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Задокументовано, що 35-річний мешканець тимчасово захопленого Первомайська надав добровільну згоду на пропозицію російських загарбників обійняти керівну посаду у незаконно створеному «правоохоронному органі» на окупованій території Луганщини. Його призначили «прокурором Кремінського району лнр».

Фігурант уже має досвід роботи на загарбників в ОРЛО. Раніше він очолював слідчий підрозділ «генпрокуратури лнр» в тимчасово захопленому Алчевську.

Читайте також: СБУ ідентифікувала ще 30 колаборантів на Луганщині

Наразі він виконує завдання злочинного режиму із придушення проявів незгоди із захопленням та переслідування українських патріотів на Луганщині. Слідчі СБУ повідомили правопорушнику про підозру в колабораційній діяльності.

Триває досудове розслідування.

За добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово захопленій території, фігурантові загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Читайте також: Псевдомеру Сєвєродонецька повідомили про підозру у колабораціонізмі

Як повідомляв Укрінформ, під час проведення стабілізаційних заходів на звільненій від російських військ території Харківщини правоохоронці виявили майже 100 осіб, причетних до державної зради та колабораційної діяльності, 36 з них оголосили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-