Сили оборони відбили атаки росіян біля 11 населених пунктів

Сили оборони відбили атаки росіян біля 11 населених пунктів

Дані Генштабу
Укрінформ
Підрозділи Сил оборони України за добу відбили атаки російських військ у районах Бахмута, Бахмутського, Іванграда, Андріївки, Соледара, Курдюмівки, Красногорівки, Новомихайлівки, Невельського, Мар’їнки та Кам’янки Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 26 жовтня війська російської федерації намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках. Водночас ворог не припиняє вести наступальні дії на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Загарбники обстрілюють позиції Сил оборони України вздовж лінії зіткнення, здійснюють фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках і ведуть повітряну розвідку.

Порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, противник продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Протягом доби росіяни здійснили ракетний удар й 11 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала. білорусь і надалі продовжує підтримувати збройну агресію росії проти України. Зберігається загроза здійснення з території білорусі ракетних ударів та задіяння ударних безпілотників.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ ведуть активну оборону - Маляр

На інших напрямках ворог вчиняв обстріли. Зокрема, на Слобожанському напрямку з використанням мінометів, ствольної й реактивної артилерії війська рф обстріляли райони Бочкового, Вільхуватки, Бударків, Чугунівки, Шевченкового, Стрілечої та Дворічної.

На Куп’янському напрямку з мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог ударив по районах Берестового, Кислівки, Котлярівки, Піщаного, Першотравневого, Фиголівки та Крохмального.

На Лиманському напрямку з мінометів, ствольної й реактивної артилерії загарбники били по районах Вишневого, Греківки, Григорівки, Невського, Сергіївки та Зарічного.

На Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії російські війська обстріляли райони Бахмута, Бахмутського, Соледара, Іванграда, Торецька, Курдюмівки, Майорська та Озарянівки.

На Авдіївському напрямку ворожі обстріли зафіксовані в районах Мар’їнки, Водяного, Новомихайлівки, Первомайського, Авдіївки, Красногорівки, Невельського й Новокалинового.

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках противник бив з артилерії по районах Оріхова, Времівки, Вугледара, Гуляйполя, Залізничного, Новополя, Нескучного та Полтавки.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження з боку загарбників зазнали райони населених пунктів, розташованих поруч із лінією зіткнення. Безпосередньо від вогню ворожої реактивної артилерії постраждало місто Нікополь.

Встановлено, що війська російської федерації продовжують обладнання оборонних рубежів на лівому березі річки Дніпро.

Читайте також: Сили оборони виконали на півдні близько 150 вогневих завдань

Загарбники обмежують право вільного пересування цивільних на тимчасово зайнятих територіях. Так, жителям Першотравневого Харківської області росіяни заборонили залишати селище.

Тим часом у росії триває робота з поповнення бойових втрат. Відзначене вербування представниками приватних військових кампаній вʼязнів, які утримуються в закладах відбування покарання міста брянськ та брянської області.

Підтверджені результати вогневого ураження, здійсненого Силами оборони України по противнику протягом останніх днів. Так, за даними Генштабу, у районах населених пунктів Коржове й Миколаївка Луганської області втрати російських військ становлять близько 60 осіб загиблими, не менш ніж десятеро з них — офіцери.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала удару по району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян.

Зі свого боку підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ протягом доби уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами, а також п'ять інших важливих військових об’єктів ворога.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 26 жовтня ліквідували близько 68 900 російських військових, також знищили 2628 танків, 5351 бойову броньовану машину, 1686 артилерійських систем й іншу техніку загарбників.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-