Сили оборони виконали на півдні близько 150 вогневих завдань

Сили оборони виконали на півдні близько 150 вогневих завдань

Укрінформ
На півдні ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони України здійснили по ворогу близько 150 вогневих уражень.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Наші ракетно-артилерійські підрозділи протягом ночі виконали понад 150 вогневих завдань. Втрати противника дорозвідуються", — ідеться в повідомленні.

Обстановка на південнобузькому напрямку, за даними командування, суттєвих змін не зазнала: залишається складною, але контрольованою.

Читайте також: Резніков пояснив, чому сповільнився контрнаступ ЗСУ на півдні

Підрозділи Сил оборони України продовжують утримувати займані позиції та здійснювати вогневий вплив по бойових позиціях ворога в районах зосередження та його об’єктах логістики.

Тим часом російські війська основні зусилля зосереджують на веденні активної оборони та спробах утримати зайняті рубежі по всій лінії зіткнення.

Протягом ночі загарбники обстрілювали позиції Сил оборони та прилеглі територіальні громади наявними засобами ураження. Для ударів ворог застосовував реактивні системи залпового вогню, артилерійські снаряди різних калібрів і міномети.

Читайте також: На півдні ЗСУ відбили атаки на кількох напрямках та знищили комплекс «Тор»

Зокрема, по Широківській громаді Миколаївської області росіяни вдарили з артилерії й реактивних систем залпового вогню. За даними ОК "Південь", ворожі боєприпаси "зорали" сільськогосподарські площі поза межами населеного пункту. Постраждалих і руйнувань немає.

Уздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму продовжує маневрувати корабельне угруповання російського флоту з дев'яти кораблів і катерів, серед яких — три великі десантні кораблі та стільки ж носіїв крилатих ракет, зокрема підводний човен. У готовності до застосування ворог тримає 20 "Калібрів".

Морські коридори працюють у межах зернової угоди, забезпечені Силами оборони України й міжнародними гарантіями.

Читайте також: На Південнобузькому напрямку ворог мінує берег уздовж Дніпра

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 26 жовтня російські війська атакували Нікополь і Червоногригорівську громаду Дніпропетровської області, застосувавши реактивні системи залпового вогню "Град". Є руйнування, пошкоджена лінія електропередач. Люди не постраждали.

У небі над Нікопольським районом сили протиповітряної оборони знищили черговий дрон-камікадзе противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-