Глава міноборони Індії закликав шойгу не допустити «ядерного варіанта» під час війни в Україні

Глава міноборони Індії закликав шойгу не допустити «ядерного варіанта» під час війни в Україні

Укрінформ
Міністр оборони Індії Раджнат Сінгх під час розмови з російським колегою сергієм шойгу в середу наголосив, що «неприпустимо вдаватися до ядерного варіанту» у війні в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

Як зазначається, Сінгх підтвердив позицію Індії про необхідність йти шляхом діалогу та дипломатії для якнайшвидшого вирішення конфлікту.

«Він зазначив, що жодна зі сторін не повинна вдаватися до ядерного варіанту, оскільки перспектива застосування ядерної чи радіологічної зброї суперечить основним принципам людства», - йдеться у заяві міністерства оборони Індії.

Читайте також: Пентагон не бачать ознак, що путін готовий застосувати ядерну чи «брудну» бомбу

Індійська сторона повідомила, що розмова відбулася з ініціативи шойгу, який повідомив про нібито можливе застосування Україною "брудної бомби".

Як повідомляв Укрінформ, очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Читайте також: Світ не вірить у російський фейк про «брудну бомбу», це абсолютно провальна ІПСО – розвідка

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг застеріг росію від ескалації під приводом звинувачень України у намірах застосувати «брудну бомбу».

Фото: GODL-India

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-