Поліція відкрила вже понад 39 тисяч справ за фактами воєнних злочинів

Поліція відкрила вже понад 39 тисяч справ за фактами воєнних злочинів

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення рф слідчими Нацполіції розпочато понад 39 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів військовими росії та білорусі.

Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ

"Від початку вторгнення слідчими Нацполіції розпочато понад 39 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів військовослужбовцями росії та білорусі або їхніми пособниками", - розповів він.

За словами Єніна, у Донецькій області поліція забезпечує стабілізаційні заходи та відновлення правопорядку у 43 деокупованих населених пунктах, де мешкають понад 5 тисяч громадян. Проводиться постійна робота з населенням, збір доказів воєнних злочинів, які вчинялися російськими агресорами та колаборантами. "Лише у Донецькій області з 26 вересня було викрито понад 212 осіб, які були причетні або можуть бути причетні до співпраці з окупантами, до диверсійної діяльності», - уточнив перший заступник міністра.

Читайте також: В ООН заявили, що спецтрибунал не дозволить рф уникнути покарання за злочини агресії

Він додав, що на Харківщині проводяться стабілізаційні заходи та відновлення правопорядку у 227 населених пунктах. «Тут задокументовано понад 2 тисячі воєнних злочинів. Затримано 29 осіб, які можуть бути причетні до колабораційної діяльності. Так само на Херсонщині у 88 пунктах забезпечено стабілізаційні заходи, деокупована площа становить  2,5 тисячі квадратні кілометри, і сьогодні задокументовано 194 воєнні злочини», - повідомив Єнін.

Як повідомляв Укрінформ, у звільненому Ізюмі Харківської області правоохоронці виявили секретну документацію росіян: бойове розпорядження на вторгнення в Україну та карту з маршрутом руху.

Фото: Миколаївська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-