Війна в Україні загрожує усій євроатлантичній безпеці – парламент Чорногорії

Війна в Україні загрожує усій євроатлантичній безпеці – парламент Чорногорії

Кримська платформа
Укрінформ
Голова парламенту Чорногорії Данієла Джурович переконана, що війна в Україні перетворилася на найбільшу кризу безпеки та гуманітарну трагедію в Європі з часів Другої світової війни та несе загрозу євроатлантичній безпеці.

Про це вона заявила на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

«Війна в Україні перетворилася на найбільшу кризу безпеки та гуманітарну трагедію в Європі з часів Другої світової війни. Ця війна загрожує не лише Україні, а також й євроатлантичній безпеці. Цей військовий конфлікт на території України набирає елементів економічної та політичної війни більш широкого масштабу», - сказала Джурович.

Вона наголосила, що Чорногорія стоїть на захисті українського народу.

«Ми підтверджуємо це у нашому парламенті резолюцією, де ми засуджуємо військову агресію рф. Ми закликаємо негайно припинити військову агресію та вивести війська. Чорногорія не приймає будь-яку форму агресії», - додала Джурович.

У ході виступу спікерка наголосила, що країна повністю підтримує представлений текст спільної заяви та демонструє цим волю працювати разом із дружніми країнами та союзниками, щоб засудити агресію рф.

Читайте також: Албанія підтримує Україну, бо росія загрожує всьому континенту - голова парламенту

«Чорногорія залишається солідарною з Україною, і ми будемо надавати прихисток біженцям. Вже сьогодні у країні перебуває близько 11 000 українців, що трохи менше ніж 2 відсотки власного населення країни. Чорногорія приєднується до усіх рішень та декларацій ЄС проти росії стосовно ситуації в Україні», - додала Джурович.

Вона повідомила, що Чорногорія повністю підтримує й платформу відновлення України.

«Чорногорія буде долучатися до відновлення України. Наша країна готова надавати матеріально-технічну та фінансову допомогу Україні в рамках наших можливостей. Я сподіваюся, що якнайшвидше за допомоги іноземних партнерів, Україна зможе стати вільною та процвітаючою державою. Спільні зусилля значно покращать нашу кооперацію», -додала вона.

Джурович наголосила, що Чорногорія ніколи не визнає російські спроби провести анексію українських територій.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ Чорногорії в рамках програми тимчасового захисту для українців завершило необхідні процедури щодо можливості безкоштовного розселення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-