рф тримає на бойовому чергуванні два десятки кораблів, серед них – вісім носіїв «Калібрів»

рф тримає на бойовому чергуванні два десятки кораблів, серед них – вісім носіїв «Калібрів»

Укрінформ
Станом на 25 жовтня російська федерація тримає в Чорному, Азовському та Середземному морях понад 20 кораблів та катерів, серед яких вісім є носіями крилатих ракет «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«Станом на 25.10.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 3 ворожих носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 20 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 6 кораблів та катерів; в Середземному морі – 13 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр"», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 35 суден, з них 13 суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 31 судно, з них 8 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: За два тижні рф використала потужний запас ракет і перейшла на дрони-камікадзе – Повітряні сили

У пресслужбі наголосили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 жовтня російська федерація тримала на бойовому чергуванні у Чорному морі 11 бойових кораблів, із них - два ракетоносії з 16 «Калібрами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-