російський Червоний Хрест збирає допомогу сім’ям росіян, яких відправили вбивати українців

російський Червоний Хрест збирає допомогу сім’ям росіян, яких відправили вбивати українців

Скрін
Укрінформ
російський Червоний Хрест збирає кошти на підтримку сімей мобілізованих росіян, яких відправляють на загарбницьку війну в Україну та вбивства українців.

Про це повідомила речниця керівника Офісу Президента України Дарина Зарівна у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Тим часом, російський Червоний Хрест збирає гроші для родин мобілізованих росіян, яких відправили вбивати українців», - зазначила вона.

Зарівна опублікувала скрін-шот сторінки із відповідним оголошенням про збір «у рамках акції #мывместе».

Водночас речник Міжнародного Комітету Червоного Хреста Олександр Власенко у коментарі Укрінформу пояснив, що цей збір проводить «російський Червоний Хрест», а не «російська делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста», це – різні організації, які об’єднують тільки спільні принципи.

За його словами, національні товариства Червоного Хреста абсолютно незалежні у своїй діяльності, своїй ініціативі, і жодним чином не підпорядковуються і не звітують перед МКЧХ.

«Існує рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Це – загальна організація, яка має декілька складових. Одна із цих складових – це національні товариства Червоного Хреста, у них є свої задачі. У кожній країні є одне таке товариство, вони виконують там свої функції. Їх об’єднує така парасолькова організація як Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного півмісяця. І є окремо Міжнародний комітет Червоного Хреста, у нас своя задача, ми працюємо у зоні конфлікту, наша місія звучить, як допомагати цивільному населенню, що постраждало внаслідок збройного конфлікту або інших ситуацій насильства. Тобто ми об’єднані лише одним рухом», - підкреслив Власенко.

Читайте також: Альтернативою Міжнародному комітету Червоного Хреста може бути ООН – Лубінець

Як повідомлялося, раніше Єрмак поставив вимогу Міжнародному комітету Червоного Хреста до 17 жовтня направити свою місію до колонії в Оленівці на тимчасово окупованій території Донецької області, де утримують українських військовополонених. Він запевнив, що Україна всіляко сприятиме цій місії і готова до неї долучитися. В іншому разі, за його словами, Україна застосовуватиме всі можливі інформаційні й дипломатичні засоби для зрушення цього питання з місця.

Читайте також: Україна вимагає від МКЧХ публічних заяв про те, що рф не надає їм гарантій безпеки

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець 17 жовтня заявив, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не приїхали на лінію розмежування, де на них чекала делегація України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-