Німеччина має давати Україні зброю без будь-яких відмовок - віцепрезидентка Бундестагу

Німеччина має давати Україні зброю без будь-яких відмовок - віцепрезидентка Бундестагу

Укрінформ
Постачання зброї, допомога з відбудовою, підтримка української культури є трьома найнагальнішими завданнями для Німеччини та Європи.

Про це заявила віцепрезидентка німецького Бундестагу Катрін Герінг-Екардт на Міжнародній конференції з питань воєнних злочинів рф в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«Є 3 завдання, які мають центральне значення. По-перше, це постачання зброї без будь-яких «якщо» чи «але». До того ж, зброї, яку українці насправді потребують. І немає значення, взята та техніка на складах підприємств Німеччини, або із запасів Бундесверу», - наголосила віцепрезидентка Бундестагу.

Вона зазначила, що безліч разів повторювалося: в Україні йдеться про захист наших цінностей, Європи, нас усіх. "Але це не має бути пустими словами, Українці потребують зброї, аби все це захистити". - зауважила Герінг-Екардт. 

Читайте також: Зеленський просить Європу максимально прискорити надання Україні систем ППО

Друге питання - відбудова України. Герінг-Екардт вважає «абсурдними» заяви про необхідність починати робити це після завершення війни. Зараз, коли інфраструктура України свідомо руйнується, як раз і потрібна негайна допомога як з розмінуванням, так і з відбудовою розбитих шкіл, лікарень і так далі. «Ми маємо взяти на себе відповідальність… І це означає не лише бути на місці з грошима, але й з персоналом», - сказала віцепрезидентка парламенту ФРН.

Третє питання політикиня зв’язала з тим, що Німеччина має подбати про те, що українська історія, культура, мова були присутні у ФРН. Адже путін, росія, намагаються знищити українську ідентичність культуру, історію, а не лише людей. Невипадково бомби летять у театри, бібліотеки. школи.

Читайте також: Німеччина допоможе подолати наслідки ракетного терору рф – Зеленський поговорив зі Штайнмаєром

На переконання депутатки, путіна абсолютно здивували та налякали три речі: мужність українців і їх національна гордість; солідарність Заходу; внутрішні реформи в Україні, які продовжуються.

Також Герінг-Екардт звернула увагу та такий момент, що «страх перед путіним багато років тримав німців в особливому тонусі». Зараз це доходить кінця, запевнила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина напередодні зими передала Україні черговий пакет військової допомоги.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-