Глава Пентагону запевнив Резнікова у непохитній підтримці України

Глава Пентагону запевнив Резнікова у непохитній підтримці України

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін провів у п’ятницю, 21 жовтня, телефонну розмову зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим.

Про це йдеться в короткому офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому в п’ятницю за результатами розмови, передає Укрінформ.

«Міністр оборони США Ллойд Остін розмовляв з міністром оборони України Олексієм Резніковим, щоб підтвердити непохитну відданість США підтримці України у протистоянні проти агресії росії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Глава Пентагону провів перемовини щодо України з міністром оборони Британії

Зазначається, що глава Пентагону також наголосив на незмінній підтримці міжнародного співтовариства у розбудові міцної сили України та збереженні здатності України захищати себе в майбутньому, про що свідчать зобов’язання щодо допомоги в безпеці, взяті союзниками та партнерами на останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України 12 жовтня.

Обидва міністри пообіцяли підтримувати тісний контакт надалі.

Своєю чергою глава Міноборони України Олексій Резніков додав у Твітері, що обговорив з Остіном посилення українських можливостей протиповітряної оборони та ситуацію з безпекою.

«США засудили удари росії по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Глава Пентагону запевнив, що незалежно від того, хто з ким веде переговори: підтримка США українського суверенітету та територіальної цілісності залишається непохитною», - сказав він.

Раніше сьогодні міністр оборони США Ллойд Остін вдруге з початку повномасштабного вторгення рф в Україну провів розмову з главою міноборони росії шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-