Франція закликає Іран негайно припинити підтримку війни рф проти України

Франція закликає Іран негайно припинити підтримку війни рф проти України

Укрінформ
Офіційний Париж закликав Тегеран негайно припинити будь-які форми підтримки агресивної війни, розв'язаної росією проти України.

Про це повідомляє МЗС Франції, передає Укрінформ.

Зазначається, що Рада ЄС у четвер ухвалила санкції проти фізичних і юридичних осіб, причетних до передачі та виробництва іранських безпілотників, які використовуються російськими збройними силами в Україні. МЗС уточнює, що ці заходи полягають у забороні на в'їзд на територію Європейського Союзу й заморожуванні фінансових активів осіб та організацій, включених до списку.

“Ці постачання є порушенням резолюції 2231 Ради Безпеки, ухваленої у 2015 році, яка регулює передачу ракет і безпілотників до Ірану та з нього. Ми закликаємо Іран негайно припинити всі форми підтримки агресивної війни, розв'язаної росією проти України в порушення основоположних принципів Статуту ООН”, - наголошують у зовнішньополітичному відомстві Франції.

Читайте також: Пентагон: Іран тепер експортує терор і в Україну

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання росії ударних безпілотників, які використовуються у війні проти України. Також про санкції оголосила Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-