НАТО надасть Україні засоби для боротьби з дронами - Столтенберг

НАТО надасть Україні засоби для боротьби з дронами - Столтенберг

Оновлено
Укрінформ
НАТО найближчим часом надасть Україні засоби для боротьби з новими загрозами, зокрема з атаками безпілотників на міста і цивільну інфраструктуру в Україні.

«Жодна держава не повинна підтримувати злочинну війну росії проти України, і це послання від НАТО, послання від союзників, від ЄС та багатьох інших… НАТО протягом наступних днів або невдовзі доставить системи з боротьби проти дронів, сотні установок, які допоможуть їм (українцям – ред.) протидіяти загрозі дронів, включаючи безпілотники іранського виробництва, які зараз приносять Україні велику шкоду та страждання. Ми доставимо ці засоби у найближчому майбутньому», - заявив Столтенберг.

За його словами, найкраще, що НАТО може зробити в умовах варварських атак росії на цивільні об’єкти в Україні, - це наростити та збільшити поставки систем протиповітряної оборони для протидії різним загрозам, включаючи удари балістичних ракет, крилатих ракет, дронів тощо. І всі ці види зброї потребують систем протиповітряної оборони різного типу.

Читайте також: Ризик ядерного удару рф по Україні є низьким, але НАТО готується до будь-якого сценарію – Столтенберг

«Україна - це велика країна, з багатьма містами. Тож перед нами величезне завдання - допомогти захистити всі частини України від різних повітряних загроз», - сказав Столтенберг.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав заяву генсека НАТО щодо планів Альянсу найближчими днями поставити Україні системи протидронної ППО.

«Я вітаю заяву Єнса Столтенберга про те, що НАТО планує найближчими днями поставити Україні системи протидронної ППО. Це саме те, що ми обговорювали і просили. Для України це означає більше врятованих життів і кращий захист енергетичної інфраструктури. Дякую, НАТО», - зазначив Кулеба у Твіттері.

Читайте також: Захист українського неба цьогоріч стане кроком до завершення війни - Зеленський

Як повідомлялося, у понеділок рф здійснила 9 ракетних і 39 авіаційних атак по Україні. За інформацією ЗСУ, для ударів рф використала крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, рф продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва «Shahed -136».

Від початку російського вторгнення союзники по НАТО надають Україні військову допомогу, включаючи прямі поставки зброї на двосторонній основі. НАТО зосередилося на постачанні в Україну нелетального військового обладнання, включаючи пальне, засоби особистого захисту, медичне обладнання, засоби боротьби із дронами тощо.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-