Буданов: росія зробила кілька замовлень іранських дронів, у першій партії - 1750 штук

Буданов: росія зробила кілька замовлень іранських дронів, у першій партії - 1750 штук

Укрінформ
Кількість систем ППО, які нам постачаються, замала для того, щоб повністю зняти ракетну загрозу. Крім того, росія активно використовує іранські дрони, яких замовила кілька партій.

Про це в інтерв'ю Обозревателю сказав керівник головного управління розвідки МО генерал-майор Кирило Буданов, передає Укрінформ.

"Системи ППО, які нам постачаються, їх кількість абсолютно замала для того, щоб повністю зняти ракетну загрозу. Проте наша вітчизняна оборонна промисловість працює над вирішенням цього питання. Крім того, ми шукаємо, де можна купити будь-які системи ППО у світі… і щось нам постачається", - сказав він.

Буданов зауважив, що факт переходу російської федерації на використання іноземних дронів – це вже випадок неординарний для росії... Цьому "посприяла" низька точність російських ракет, а також мале їх число. Російська оборонна промисловість не може виробляти в достатній кількості нові ракети, а ті, з якими вони вступили у війну 24 лютого, вже вичерпуються, заявив Буданов. За багатьма найменуваннями ця цифра впала вже нижче критичного рівня, стверджує він.

Читайте також: МВС радить громадянам не наближатися до уламків дронів-камікадзе

"Я маю на увазі рівень 30%. Тому вони були змушені шукати якісь варіанти подолання дефіциту ракет. Дійшли до того, що стали використовувати іранські безпілотні літальні апарати. Чи можуть вони за своїми характеристиками замінити ракети? Ні, не можуть, але треба виходити з того, що їх достатня кількість зараз в рф, і точність влучення БПЛА набагато вища, ніж цих ракет. На це вони і розраховують", - підкреслив Буданов.

Він навів такі цифри: кількість ракет "Іскандер" в рф наблизились до відмітки в 13% - наявні запаси відносно до кількості на початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Військовою доктриною рф заборонено "опускатися" нижче 30%, але війна вносить свої корективи.

Читайте також: рф закупила 2400 «шахідів» – Зеленський закликає G7 надати системи ППО та набої до них

Головний розвідник зауважив, що перша партія дронів в Ірані була замовлена в кількості 1750 шт, далі пішли нові замовлення, але потребує часу їх виробництво і доставка в росію. "Вони потроху їх вичерпують, іранці роблять нові, але є інша сторона цього питання: біля 70% усіх дронів ми стабільно збиваємо", - наголосив Буданов.

Відповідаючи на питання, чи зможуть підвищити відсоток знищення протидронові рушниці з Ізраїлю, Буданов сказав, що "на жаль, це ніяк не вплине на цю ситуацію і гвинтівками тут питання не вирішиш, потрібні серйозні системи ППО".

Як повідомлялося, у понеділок вранці росія атакувала Київ 28 дронами. Зафіксовано п’ять влучань. Зокрема, було зруйновано житловий будинок в Шевченківському районі столиці. З-під завалів дістали тіла п’яти жертв російської атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-