рф закупила 2400 «шахідів» – Зеленський закликає G7 надати системи ППО та набої до них

рф закупила 2400 «шахідів» – Зеленський закликає G7 надати системи ППО та набої до них

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Групу семи, зокрема, Німеччину та США надати Україні не тільки системи ППО, а також достатню кількість боєприпасів до них.

Про це він заявив під час онлайн-виступу на засідання Групи семи, повідомляє Укрінформ.

"Зараз, реагуючи на російський терор, на псевдореферендуми і спробу "анексії" нашої території, ми можемо застосувати формулу миру так, щоб у держави-терориста не залишилося жодного шансу. Перший пункт – оборонна підтримка. Повітряний щит для України. Це - частина гарантій безпеки, які є елементом нашої формули миру. Коли Україна отримає достатню кількість сучасних та ефективних систем ППО, ключовий елемент російського терору – ракетні удари – перестануть працювати", - підкреслив Президент.

Читайте також: G7 обіцяє безстрокову підтримку України та посилення санкцій проти росії

Глава держави подякував Німеччині і канцлеру Олафу Шольцу за прискорення постачання систем IRIS, США і Президенту Джо Байдену - за рішення надати сучасні ПРО та ППО, а також всім, хто допоміг нам вже зараз забезпечити українську систему ППО.

"І віримо, пане Президенте, що це будуть й системи середнього і дальнього радіусу дії, які дозволять створити ешелоновану систему оборони", - звернувся Зеленський до Байдена.

Президент повідомив, що ППО України знешкоджує частину російських ракет і безпілотників.

Водночас він проінформував, що одних тільки "шахідів" росія замовила в Ірані, за даними розвідки, 2400.

"Тому, шановний пане канцлере, шановний Президенте Сполучених Штатів, важливо, щоб ми мали достатню кількість ракет до наданих систем ППО і ПРО і щоб ці системи були інтегровані з нашою системою оборони. Завтра у форматі "Рамштайну" я просив би, щоб наші міністри оборони обговорили це", - сказав Зеленський.

Читайте також: Країни «Групи семи» виділять понад $15 мільярдів для економіки України – Мінфін США

У той же час, звертаючись до Президента Франції і Премʼєр-міністра Італії, глава держави наголосив, що дуже очікує постачання систем SAMP-T, якщо це можливо, вже найближчими місяцями.

Як повідомляв Укрінформ, 10 та 11 жовтня росія здійснила масовані ракетні атаки на українські міста.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-