Україна невдовзі отримає перші системи ППО NASAMS - Резніков

Україна невдовзі отримає перші системи ППО NASAMS - Резніков

Укрінформ
Україна невдовзі отримає перші системи протиповітряної оборони NASAMS, українські військові завершують навчання.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков написав у Фейсбуці.

“Невдовзі очікуємо постачання перших систем ППО NASAMS, наші воїни закінчують опанування техніки. Крім цього, тисячі наших бійців пройшли підготовку, а десятки тисяч готуються до навчань у країнах-партнерах”, - написав міністр оборони України.

Резніков додав, що він вже висловив щиру вдячність міністру оборони Іспанії Маргариті Роблес за дуже швидке рішення про надання систем ППО HAWK.

Читайте також: Кулеба з бомбосховища попросив міністрів ЄС про ППО для України і санкції для Ірану та росії

За словами очільника Міноборони України, Велика Британія та Нідерланди вже оголосили наміри надати додаткові ракети для системи ППО/ПРО. Резніков висловив подяку міністрам оборони Великої Британії та Нідерландів Бену Воллесу та Кайсі Оллонгрен.

Міністр додав, що триває інтенсивний діалог з французькими партнерами щодо ЗРК CROTALE. Україна має надію також на ухвалення рішень щодо комплексів SAMP-T.

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати забезпечать передачу двох сучасних зенітно-ракетних комплексів NASAMS в Україну в найкоротші терміни.

Читайте також: Маркарова закликала США прискорити передачу систем ППО Україні

Раніше повідомлялося, що Україна зверталася до міжнародних партнерів з проханням щодо посилення протиповітряної оборони.

Системи NASAMS забезпечують захист повітряного простору у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-